وبلاگ سورا صنعت

پارافین

پارافین چیست

پارافین ترکیبی بی رنگ، بی بو و بدون مزه و یک ترکیب هیدروکربنی است که از مشتقات مواد نفتی به حساب می آید. برخلاف تصور عمومی که استفاده از پارافین را تنها به استفاده به صنعت شمع سازی محدود می کند، این ترکیب مفید کاربردهای زیادی در صنایع مختلف داراست. به طور کلی پارافین به دو دسته پارافین جامد و پارافین مایع تقسیم می شود که پارافین جامد غالباً در صنایع شمع و شمع سازی و مایع برای مصرف صنعتی استفاده می شوند. در تقسیم بندی دیگر پارافین ها از لحاظ کاربرد به سه دسته خوراکی، صنعتی و بهداشتی تقسیم می شوند. پارافین خوراکی عمدتاض در دام داری ها جهت رفع مشکلات هضم برای دام ها و در برخی موارد در برخی مواد غذایی مربوط به انسان استفاده می شوند.

پارافین های جامد و مایع در صنایع مختلفی از جمله صنایع نساجی، لاستیک سازی، ایزولاسیون، چسب، آرایشی و بهدشایتف بسته بندی، شمع سازی و همچنین روان کننده ها نقش مهم و غیر قابل انکاری را دارا هستند.

شایان به ذکر است کاربرد موم در هرکدام از صنایع نام برده شده متفاوت می باشد، باری مثال در لاستیک سازی از پارافین جهت جلوگیری از ترک خوردن لاستیک و در ایزولاسیون جهت عایق کاری در برابررطوبت و گرد و غبار از این محصول استفاده می شود.

تاریخچه پارافین

این ماده را می توان  از زغال سنگ، چوب و نفت شیل استخراج کرد، اما عمدتاً از تقطیر نفت به دست می آید که اولین بار در سال 1807 توسط زمین شناس آبراهام گسنر تقطیر شد. هزینه تولید در ابتدا بالا بود، اما زمانی که بعداً منابع جدید و روش‌های ارزان‌تر برای پالایش آن کشف شد، به کاهش قیمت سوخت منجر شد.

پارافین قالبی یا جامد

اغلب دارای 3 تا 5 درصد روغن می باشد که معمولا با رنگ سفید مایل به شیری دیده می‌شود. نقطه ذوب این ماده به طور معمول دمایی بین 58 تا 60 درجه‌ی سانتیگراد است و نقطه انجماد این محصول در محدوده دمایی بین 50 تا 55 درجه‌ی سانتیگراد نیز می باشد. در واقع به این علت اکثرا این ماده را به صورت جامد دیده‌ایم. به موم جامدی که کیفیت بالا و درصد روغن پائینی دارد و سفید رنگ و بدون بو و طعم می باشد، موم وکس نیز گفته می شود. موم مورد نیاز برای صنعت شمع سازی باید دارای درصد روغن پایین تری باشد تا از مرغوبیت بالایی برخوردار باشد.به طور کلی پارافین با رنگ سفید تر دارای مرغوبیت و کیفیت بالاتری نسبت به پارافین های شیری رنگ و کم رنگ است. برای اطمینان از مرغوبیت و کیفیت موم می توان با شکستن پارافین دانه های کریستالی وسط آن را بررسی کرد به این صورت که هر چقدر این کریستال ها سفیدتر و بیشتر و شکری تر باشند موم مورد نظر مرغوب تر می باشد.

پارافین کریستالی 

این نوع Paraffin به صورت شفاف و شیشه ای یافت می شود. درصد چربی پارافین کریستال کمتر از Paraffin معمولی است. دارای مقاومت بیشتر و مدت زمان سوخت بیشتری هم است و به خاطر خلوص بالا تحمل رنگ پذیری بالا تری نیز دارند و رنگ ها بسیار شفاف تر به دست خواهند آمد. ﭘﺎﺭﺍﻓﻴﻦ ﮐﺮﻳﺴﺘﺎﻝ هم ﺷﻔﺎﻑ ﺗﺮ ﻭ هم ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﻌﻄﺎﻑ ﺗﺮ ﺍﺯ ﭘﺎﺭﺍﻓﻴﻦ ﺟﺎﻣﺪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻄﻮﺭ ﮐﻠﻰ ﺍﺯ ﮐﻴﻔﻴﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮﻯ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ و به جهت انعطاف پذیر بودن آن، برای ساخت شمعهای دست ساز، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پارافین ژله ای

این موم هم از شفافیت بالایی برخوردار بوده و از لحاظ مدت زمان سوخت بهتری نسبت به موم جامد دارد. این Paraffinبه دما حساس بوده و از آسیب پذیری بالایی برخوردار می باشد و از همین رو برای ذوب کردن آن از حرارت غیر مستقیم (بخار آب یا بن ماری) استفاده میشود. بهتر است بدانید که در صورت تماس با حرارت بالا این Paraffin آسیب می بیند و تغییر رنگ از شفافیت به زرد میدهد و موجب آسیب دیدن پارافین و آزاد کردن گاز هیدروژن میشود. عمدتا شمع های ژله ای در ظروف شیشه ای و یا بیرنگ ساخته می شود.

موم مایع

این نوع پارافین مناسب برای تولید شمع هایی که داخل لیوان و ظروف درست می شود است زیرا این نوع پارافین برای تولید شمع هایی که در درون آن وسیله های تزیینی دیده می شود و حالت چرب مانند دارد عالی ست و اصلا شبیه پارافین های دیگر نیست و خیلی زود و بی دردسر شما را به نتیجه دلخواهتان خواهد رساند.

پارافین صنعتی

برای اینکه بدانید نوع صنعتی موم چیست باید بگوییم که بالاترین خلوص را در این پارافین خواهید یافت.زیرا کاملاً تصفیه شده و شفافیت خالص Paraffin را خواهید دید.پارافین های صنعتی به روش های مختلفی ساخته می شوند.در یکی از این روش ها موم تشکیل می شود. سپس با کمک دستگاه های مجهز و با تعریق موم پارافین ناخالص به دست می آید که در این مرحله باید پارافین را با استفاده از اسید سولفوریک تصفیه کرد و در روش دیگری که به فرآیند اسیدی معروف است ابتدا موم را ذوب می کنند. سپس کارشناسان از سانتریفیوژ کمک می گیرند تا پارافین ناخالص را جدا کنند و با خشک کردن محصول به دست آمده پارافین ناخالصی را خواهیم داشت و در اینجا مجدداً از اسید سولفوریک استفاده می شود و پارافین را تصفیه می کند.

موم خوراکی

علیرغم اینکه پارافین یک ماده نفتی است و قابل جذب در بدن نیست، اما در برخی موارد از روغن پارافین یا پارافین مایع برای دارو استفاده می شود که توسط بدن دفع می شود، باید توجه داشته باشیم که این دارو را خودسرانه و بدون استفاده از آن مصرف نکنیم.  برخی از تولیدکنندگان میوه برای افزایش طول عمر و زیبایی محصولات از پارافین استفاده می کنند که از سوی سازمان غذا و دارو ممنوع است.

کاربرد موم صنعتی

پارافین صنعتی با Paraffin بهداشتی یا با مصارفی عادی متفاوت است. در کاربرد های صنعتی معمولا در فرمول مولکولی پارافین تغییراتی ایجاد کرده و زنجیره کربنی آن را تغییر می دهند. این تغییرات که به منظور ایجاد پلی اتیلن صورت می گیرد با افزودن مکمل هایی نظیر کوپلیمرها یا میکرو کریستال ها صورت می پذیرد. ایجاد تغییر در پارافین صنعتی به دلیل افزایش غلظت ، کوچک تر کردن سایز کریستال های تشکیل دهنده و یا تغییر در ویژگی های عملکردی آن است.

  1. ساخت انواع شمع معمولی ، وارمر و تزئینی
  2. مجسمه سازی
  3. پوشش دهی لباس و کاغذ
  4. ریخته گری
  5. به عنوان عامل آنتی کیک ، ضد رطوبت برای کود کشاورزی
  6. موارد نظامی
  7. تولید سوخت جامد برای تولید موشک
  8. مداد شمعی
  9. ماده روان کننده و ضد آب کننده ت
  10. به عنوان مکمل غذایی و همچنین در لعاب سازی.
  11. در تحقیقات پزشکی قانونی ، پارافین واکس به منظور تشخیص نیترات و نیتریت در موارد مشکوک شلیک به سر کاربرد دارد.
  12. در کارخانجات نساجی
  13. در موارد بهداشتی
  14. عامل مرطوب کننده در تولید برخی مواد آرایشی از قبیل وازلین
  15. در تولید پوشش براق آبنبات مصرف می شود
  16. برای پلمپ کردن بطری ، کنسرو و مربا
  17. Paraffin یک مکمل آدامس های جویدنی مبباشد.

فواید پارافین چیست؟

این ماده فواید بسیاری در محصولات آرایشی و درمانی دارد.

فواید آرایشی و بهداشتی

موم یک نرم کننده طبیعی است و به نرمی و لطافت پوست کمک می کند. هنگامی که رطوبت روی پوست استفاده می شود، از پوست محافظت می کند و رطوبت پوست را پس از درمان افزایش می دهد. همچنین می تواند به باز کردن منافذ پوست و حذف سلول های مرده پوست کمک کند. در نتیجه Paraffinیک ترکیب موثر برای شادابی و صاف کردن پوست است.

فواید درمانی

موم پارافین ممکن است برای کمک به تسکین درد در افراد مبتلا به موارد زیر استفاده شود:

  • آرتروز
  • روماتیسم مفصلی
  • فیبرومیالژیا
  • سایر مشکلات تحرکی

آیا این ماده مضر است؟

موم پارافین در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که برای بدن ایمن و بهداشتی است. این ترکیب کاملاً طبیعی است و نقطه ذوب پایینی دارد، به این معنی که می توان آن را به راحتی در دمای پایین روی پوست بمالید تا باعث سوختگی یا تاول نشود. با این حال، اگر پوست بسیار حساسی دارید، موم ممکن است باعث ایجاد بثورات حرارتی شود. بثورات گرمایی باعث ایجاد برجستگی های قرمز کوچک روی پوست می شود که می تواند باعث خارش شده و ناراحت کننده باشد. در موارد زیر نباید از پارافین استفاده شود:

  • گردش خون ضعیف
  • بی حسی در دست یا پا
  • دیابت
  • هر گونه بثورات یا زخم باز
دستگاه شمع وارمر
جمع بندی

پارافین یک ماده ی اعجاز انگیز می باشد که کاربردهای فراوانی در زمینه صنایع صنعتی و ارایشی و درمانی دارد.گروه ماشین سازی سورا صنعت در زمینه طراحی ، ساخت و مشاوره انواع ماشین آلات صنعتی شمع سازی در خدمت مشتریان گرامی می باشد. در حال حاضر دستگاه پرکن خطی شمع وارمر ماشین سازی سورا صنعت اولین دستگاه اتوماسیون شده ی صنعت ماشین سازی شمع در داخل کشور می باشد که قابلیت تولید شمع وارمر در تیراژ PCS/MIN 3500 را دارا می باشد که نسبت به دستگاه های سنتی و قدیمی تر این بخش،دارای 4 برابر سرعت بیشتر می باشد. ویژگی های دستگاه شمع وارمر خطی سورا صنعت : • اولین سازنده ی دستگاه شمع وارمر به صورت خطی • مجهز به سیستم حرارتی مستقل جهت تنظیم دمای پارافین • دقت بالای وزن کاپه های پر شده توسط دستگاه • به حداقل رساندن نیروی انسانی در خطوط تولید • صرفه جویی فوق العاده در هزینه های تولید و در نتیجه هزینه کمتر به دلیل ظرفیت بیشتر و نیروی انسانی کمتر • دارای نمایشگر لمسی و خدمات پس از فروش • نمایش وضعیت عملکرد دستگاه • دارای سیستم عیب یاب داخلی • دارای شمارنده تعداد کاپه های پر شده • قابلیت افزایش تعداد نازل ها جهت افزایش تیراژ تولید

امیدواریم مطالعه مقاله پارافین چیست اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

#بهترین کیفیت
#پشتیبانی و سرویس
#ارسال به تمام نقاط کشور